GOSPODARSTWO RYBACKIE KOCK spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Oceń firmę (0 z 0 głosów)


Opis

Z uwagi na stale zwiększającą się liczbę osób deklarujących wegetarianizm bądź też ograniczenie spożywania czerwonego mięsa restauratorzy coraz częściej poszukują dostawców, którzy mogą zapewnić stały dowóz wysokojakościowej ryby. Na tego typu potrzeby stara się odpowiedzieć kadra Gospodarstwa Rybackiego KOCK Sp. z o.o., zlokalizowanego niedaleko Warszawy. Firma działa na lokalnym rynku od wielu lat, proponując zarówno świeże, jak i mrożone karpie królewskie. Realizuje zamówienia pojedyncze i hurtowe.

Dostawca zapewnia, że proces zarybiania i wzrostu przeznaczonych na sprzedaż sztuk przebiega zgodnie z odpowiednimi normami. Podstawą karmy ryb są wyselekcjonowane zboża, dzięki czemu można zaobserwować właściwy przyrost wagi przy jednoczesnym zachowaniu właściwości odżywczych. Mięso dzięki temu jest delikatne, pełne smaku, którego próżno jest szukać wśród tuszek sprowadzanych z hodowli zagranicznych, gdzie większą wagę przywiązuje się do jak najlepszej masy ryby, karmiąc ją produktami z dużą domieszką konserwantów.

Łowisko karpiowe nie jest wybierane, jeśli znajdujące się w nim karpie nie przekroczą odpowiedniej masy. Dopiero wtedy nadają się do sprzedaży. Dzięki temu klient nie musi się obawiać, że dostarczona mu sztuka będzie zbyt mała, z niewielką ilością mięsa na ościach. Sposobów wykorzystania zarówno tuszki, jak i szkieletu jest bardzo wiele. Inspiracji można poszukać nie tylko w internecie, ale też w wielu książkach kucharskich, z których brały przepisy starsze pokolenia. Dawniej karpie królowały na polskich stołach znacznie częściej niż obecnie., kiedy to przyrządza się je zwykle tylko na kolację wigilijną. Mięso z ryby nadaje się do różnej obróbki termicznej, świetnie smakuje przygotowane w parowarze lub piekarniku, można je również smażyć oraz dusić. 

Warto wkomponować dobrej jakości rybę do jadłospisu najmłodszych. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna, poza tym bogata w cenne witaminy i składniki mineralne, niezbędne w okresie wzrostu malucha. Jeśli została odpowiednio doprawiona, z pewnością zasmakuje nawet największemu niejadkowi. Karpia można także podawać osobom starszym bądź rekonwalescentom. Mięso rozpływa się w ustach, więc nie wymaga krojenia i przeżuwania. Łatwo rozdrobnić je widelcem, jeśli chory ma problem z gryzieniem i przełykaniem większych kawałków.

Dodano: 02-12-2022
Autor: Antoni Czarnecki
Źródło:
http://www.karpkock.pl/hodowla-karpia-krolewskiego/



Dodaj komentarz


Brak komentarzy!

Również W Pobliżu: